Klik på hver enkel kategori for at se, hvilke madvarer du konsekvent skal spise for effekt. Det er vigtigt, at give plads til de madvarer, der giver den højeste antiinflammatoriske værdi. Andre madvarer er stadig sunde for din krop og gode at spise for en varieret kost. Sammensæt dit måltid med tanke på, at få masser af fisk, kål, mørke bær, fuldkorn og sundt fedt. Hvert eneste måltid tæller men det skal ikke være en striks diæt eller kur – Det er vigtigt at finde en balance og hvad der virker for dig og din krop.

Spis løs: Laks, sild, ørred, makrel, makrel i tomat, hellefisk, sardiner

Spis tit: Alle former for fisk og skaldyr. Tun i olie skal dog undgås, hvis det er solsikkeolie.

Spis gerne 200 gram om dagen: Broccoli, grønkål, rosenkål, hvidkål, rødkål, spidskål, spinat og blomkål. Kål kan dampes for at blive mere mavevenlig.

Alle andre grøntsager kan spises men hold igen med varme kartofler og majs. Kolde kartofler er derimod guf for tarmbakterierne.

Spis gerne 50-100 gram om dagen: Blåbær, brombær, solbær, mørke kirsebær og hyldebær

Spis tit: Jordbær, hindbær

Spis tit: Olivenolie, rapsolie, avocado-olie, oliven, mandler, valnødder, avocado

Spis moderat: Æg, cashew, hasselnødder, chiafrø (højest 2 spsk dagligt), hørfrø, hampefrø, sesamfrø, græskarkerner, solsikkekerner

Spis 40-50 gram fibre om dagen. Man kan sagtens få dækket sit fiberbehov gennem en plantebaseret kost. Nødder, linser, kål, bær, kolde kartofler og asparges indeholder masser af fiber.

Spis moderat: Havregryn, fuldkornsris, fuldkornspasta, rugbrød, fuldkornsbrød

Frugt indeholder masser af vitaminer og mineraler og kan spises som en del af en antiinflammatorisk livsstil. Specielt kiwi og banan indeholder masser af fiber.

Spis dagligt: Ingefær (maks 5 gram), gurkemeje sammen med peber

Spis tit: Hvidløg, løg, kanel, rosemarin og andre krydderurter

Drik gerne the (grøn/sort)

Spis moderat: Kylling, and, kalkun

Spis tit: A38, cultura, kefir

Spis moderat: Skyr, mandelmælk og havremælk (uden tilsat solsikkeolie), kokosmælk, parmesanost og andre hårde oste