Til
Ca. 10 skiver
Forberedelse
1 time og 30 minutter
Færdig på
35 minutter
Ingredienser
- 1,5 tsk tørgær
- 1 dl lunken vand
- 7 æggehvider eller 250 gram
- 250 gram hytteost gerne 4% og ellers tilsæt et par spsk olivenolie til dejen
- 580 gram mel (Evt halv havre og halv speltmel)
- 1 spsk havsalt
Sådan gør du
Bland gær og vand i en stor skål og sæt til side. Blend hytteost og æggehvider i en blender eller foodprocessor. Hæld det i skål med gær og bland godt. Tilsæt mel og salt lidt ad gangen og ælt det godt sammen (brug evt håndmixer med dejkroge). Ælt godt med mixer eller med hænderne i ca 5 min. Form en kugle og lad hæve 1 time et varmt sted med klæde over. Ælt igennem og form enten et brød direkte på bagepapir eller kom dej i en smurt brødform. Efterhæves 20 min imens ovn varmes til 200 grader. Skær en rille gennem brødet med en skarp kniv og bag 35-40 min indtil det lyder hult, når du banker på det. Lad afkøle og skæres i skiver. Kan fryses og tages op og ristes på brødrister.
8 gram protein per skive og 250 kalorier

