Til
12-16 stk.
Forberedelse
10 minutter
Færdig på
60 minutter
Ingredienser
- 1/2 pakke gær
- 4 dl lunkent vand
- 1 spsk bagehusk eller pofiber
- 1 håndfuld chiafrø
- 100 gram fuldkornsspeltmel
- 500 gram sigtet speltmel
- 1 spsk rapsolie
- 2 spsk skyr
- Valgfrit: 1 spsk hørfrø, 1 spsk honning
Sådan gør du
Smuldr gæren i det lunkne vand og rør til det er opløst. Tilsæt salt, bagehusk eller pofeber samt chiafrø og lad det stå lidt til det bliver blævret. Tilsæt lidt salt, mel, skyr samt rapsolie og bland det godt. Bruges røremaskine må dejen æltes i højest 8 minutter. Lad dejen hæve under et viskestykke i 20 minutter. Form boller og placer dem på en bageplade med bagepapir og læg et stykke vådt bagepapir over. Lad bollerne hæve i 20 minutter. Pensel bollerne med vand eller plantedrik/mælk og bages 10-12 minutter ved 220 grader varm almindelig ovn. Afkøles på rist. Kan opbevares i en lufttæt pose 1-2 dage. Er også gode at fryse.